Nuoria Lev Hatsafon hallitustyöskentelyyn!

LEV HATSAFON SAA VUODEN 2017 ALUSSA MUKAVAN LISÄMAUSTEEN. KOKKOLALAINEN PARISKUNTA LIITTYY MUKAAN HALLITUKSEN TOIMINTAAN (varajäseninä) JA INNOSTAA OSALTAAN NUOREN SUKUPOLVEN ESIINTULOA. TÄSSÄ HEIDÄN TUORE ARTIKKELI VIIMEISESTÄ POLTTOPISTEESSÄ-LEHDESTÄ 4/2016.

Monissa seurakunnissa painotetaan tällä hetkellä opetusta, joka keskittyy paljon ihmisten henkilö- kohtaisen elämän alueisiin ja haasteisiin selviytyä kristittynä. Se on todella tärkeää hengellisen kasvun kannalta, mutta entä, miten on opetus Jumalan suuresta pelastussuunnitelmasta juutalaisen kansan kautta ja heidän keskuudessaan sekä heidän tehtävänsä loppuun saattamisessa? Jumala antoi tehtävän juutalaisille toimia valittuna pappiskansana ja valona maailmassa ihmisten ja Jumalan välillä. Yksinkertaisesti levittää evankeliumia maailman ääriin. Missä on opetus tästä? Ilman tätä opetusta suuri osa Raamatusta jää pimentoon, emmekä voi koskaan oppia ymmärtämään Jumalan alkuperäistä suunnitelmaa Israelin kansan kohdalla ja meidän kristittyjen osuutta tässä suunnitelmassa.

Seurakunnissa opetus Jumalan valitusta kansasta on alkanut hiipua ja se näkyy käytännössä. Antisemitismi (juutalaisvastaisuus) on saanut valtaa jopa omissa seurakunnissamme; se ei ole Jumalan tahto. Monet nuoret sanovatkin tämän juutalaistyön olevan monimutkaista, ja heille täyttä ”hepreaa”! Tarvitsemme tervettä, yksinkertaista ja selkeää opetusta, jonka jokainen nuorikin ymmärtää ja sisäistää. Puhetta Pyhän maan apostoleista kyllä riittää, mutta puhutaanko siitä, missä he asuivat ja elivät? Raamattu puhuu mm. selvästi siitä ,miten Jumala on asettanut rajat tälle Luvatulle maalle. Sanasta löydämme vastauksen päivän polttavaan kysymykseen: Kenen maa on Israel? Se myös viitoittaa, miksi tulee siunata Israelia? Ja kuinka Jumala tulee viemään työnsä päätökseen heidän kauttaan. Nuoret mieltävät tällä hetkellä usein Israelin asiat vanhemman polven ”fanaattiseksi jutuksi”! On syntynyt iso opetuksellinen kuilu tähän nykypolveen. Suuri kysymyksemme onkin, kuka nousee Israelin rinnalle kun vanhemmista aika jättää? Kuka jatkossa nostaa Israelin lipun kirkkojemme seinille, sytyttää Menoran kynttilät ja lausuu Israelin siunauksen? Jos emme nyt ryhdistäydy seurakunnissamme sekä opetuksen että käytännön suhteen, menetämme siunauksen ja yhden sukupolven!

Tämä sukupolvi voisi viedä evankeliumia takaisin juutalaisille ja seistä totuuden torvena tämän maailman keskellä Israelin puolesta. Israel -työ ja ystävyys ei siis ole vain vanhempien, vaan jokaisen yksilöuskovan ja seurakunnan ”juttu”.

Haaste! Nyt on aika herätä ja korjata sotavarustus omassa elämässämme! Jumala saakoon osoittaa meille, miksi siunata Israelia ja olla tukemassa Hänen omaa, valittua silmäteräänsä. Meidän panoksemme on erittäin tärkeä Jumalan suunnitelmassa; olla viemässä evankeliumia juutalaisille! Nyt jos koskaan Israel ja juutalaiset tarvitsevat uskovien rukousta ja seisomista heidän rinnallaan. Raamattu suorastaan velvoittaakin meitä siunaamaan tuota maata ja toivottamaan rauhaa Jerusalemille. Tehkäämme tämä!

Psalmi 121:4 sanoo: ”Katso, Hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.” Jumala on sama eilen tänään ja iankaikkisesti myös sinun elämän kohdalla.

Siunaten; Tuomas& Janette Vuolteenaho, Kokkola

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *