Polttopisteessä kertoo Syyriasta ja Oslon prosessista

Marraskuun alussa 2013 ilmestyi viimeisin Polttopisteessä -lehti. Se kertoo muun muassa Syyrian sisällissodasta, joka on vaatinut yli 100.000 uhria. Parisensataa haavoittunutta on tuotu hoitoon israelilaisiin sairaaloihin, vaikka Israel ja Syyria ovat yhä teknisesti sotatilassa.

Syyriaan liittyen lehdessä kerrotaan lisäksi syksyn 1973 Jom Kippur sodasta. 40 vuoden takaiset taistelut olivat iso trauma Israelin kansalle, vaikka sota pohjoisella Syyrian rintamalla ja etelässä Egyptiä vastaan kääntyi lopulta Israelin voitoksi.

Kaksi Israelin nuoren polven kansanedustajaa kertoo Oslosta 20 vuotta sitten käynnistyneestä rauhanprosessista palestiinalaisten kanssa. Pyrkimykset kahdeksi valtioksi ovat epäonnistuneet, vaikka Yhdysvallat ja muut suurvallat ovat yrittäneet painaa päälle.

Lehdessä kerrotaan myös Israelin nykyhistorian suurimmista hautajaisista. Entistä sefardijuutalaisten päärabbia ja vahvaa uskonnollis-poliittista vaikuttajaa Ovadia Josefia oli saattamassa hautaan yli 800.000 israelilaista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *